River band

: zpět :

Hudební historie Jindřicha Tölga

1983 – 1987 SPEK (rock, blues Klatovy), záčátky v garáži, zkušebna v zahradním domku, obsazení bicí, kytara, basa, později klávesy, flétna, saxofon. Vlastní tvorba a několik písní z rockové klasiky

Spek

1988 – 1989 Urna Band, studentská kapela, 2 kytary, basa, bicí. Vlastní tvorba, několik vystoupení

1990 – 1995 Kraulem rock (Plzeň), zkoušeli jsme v Domě dětí, na vysokoškolských kolejích na Locháči, v Hradišti a na Roudné, přes toto uskupení prošlo mnoho zajímavých muzikantů až jsem se stabilizovali v obsazení: Petr Houška - bicí a zpěv, Jiří Janeček - baskytara a housle, Jindřich Tölg - klávesy, kytara a zpěv, Martin Lukáš - kytary, foukací harmoniky a zpěv, vlastní tvorba s texty M.J.Lermontova, F.Gellnera a dalšími: Osamělost, Vlkodlak, Plivátko, Dáváš mi zoufale málo, Žebřík, Vrah tónů, Kolik jsem prožil životů, Mozek, Tanečnice, Tvář, Bába s jedem, Postávaj, Žíla, Chodba, Drogérie, Brána pekelná, Až přestaneš pít a kouřit, Kozácká ukolébavka, Višňový sad, prorok, Křižovatky, Barová

Kraulem rock 1

Kraulem rock 2

Kraulem rock 3

Kraulem rock 4

Kraulem rock 5

Kraulem rock 6

Kraulem rock 7

2002 – 2005 River Stream Rock (Plzeň), zkoušeli jsme v areálu BIC Bory ve výrobních prostorách firmy ESIT, sestava: Petr Trojáček - bicí, Jindřich Tölg - klávesy, kytary, zpěv, Petr Šolc - kytara, Stanislav Sloup - baskytara a zpěv, Martin Lukáš - kytary a zpěv. Z této sestavy s vytvořil pulzující River Band, který se zaplavuje diváky jako kameny v řečišti.

2006 – soucasnost RIVER Band (Plzeň), zkoušíme na statku v Liticích v obsazení: Petr Trojáček - bicí, Jindřich Tölg - klávesy, kytary, zpěv, Petr Šolc - baskytara, kytara, zpěv, Martin Lukáš - kytary, baskytara a zpěv; od roku 2003 vystupujeme a organizujeme vlastní party

River Band

Vlkofest 2014, Sázava - River TOUR 2014: Nádherné prostředí klidného meandru řeky Sázavy v...

Dvě premiéry ve Viole: Na luxusní jachtě řeckého miliardáře Aristotela Onassise se jednoho...